Onderwijs in Antwerpen

Je komt terecht in één van de grootste studentensteden van België, Antwerpen. Antwerpen geniet van een goede reputatie op het vlak van kwalitatief onderwijs en is hiervoor ver buiten onze landsgrenzen bekend. Zo ontvangt de stad jaarlijks heel wat uitwisselingsstudenten en Erasmusstudenten die de sfeer van deze bruisende stad komen opsnuiven. Een ruim kwaliteitsvol aanbod van de universiteit en de vijf hogescholen zorgen ervoor dat je in Antwerpen zowat elke studierichting kan volgen. Om nog maar te zwijgen over het Instituut voor Tropische Geneeskunde, de Hogere Zeevaartschool en de Modeacademie, dewelke genieten van internationale faam.

Onderwijs in Antwerpen

Communicatiewetenschappen, Accountancy, Taal - en letterkunde, een Lerarenopleiding Lager Onderwijs …Of je nu kiest voor een professionele bachelor opleiding, een academische bachelor opleiding of een master opleiding in Antwerpen heb je keuze te over. Ook zij die zich willen focussen op  verdere studies zoals een postgraduaat, een doctoraat of een master - na - master opleiding komen in de stad gegarandeerd aan hun trekken.

Welke studierichting je precies zal aanvangen weet je misschien nog niet zeker. Het enige dat zeker is, is dat je de komende levensjaren wenst door te brengen in Antwerpen. Onderstaande links wijzen je alvast de weg naar de verschillende Antwerpse onderwijsinstellingen. Wil je alle studierichtingen en onderwijsinstellingen nog beter leren kennen, breng dan zeker een bezoek aan de Studie - Informatiedagen (SID - in). Of ga de sfeer ter plekke opsnuiven en maak kennis met een hogeschool of universiteit tijdens de jaarlijkse opencampusdagen. In Antwerpen vind je gegarandeerd een school op jouw maat. 

Nuttige links: 

Terug naar overzicht