Language Switcher Fallback

Onze troeven

Room to Bloom is het surrogaat voor de goede, oude kotmadam, maar dan in een modern jasje. Bij Room to Bloom hanteren we een persoonlijke aanpak. Uit onze 400 gezellige flats selecteren we samen met jou een woonst die jou op het lijf geschreven is.

Onze 400 unieke flats, kamers en koten zijn gelegen in en rondom de klassieke studentenbuurt en rond de stadscampussen van de universiteit en enkele campussen van hogescholen. Deze genieten van alle voorzieningen en zijn uitgerust met basismeubilair.


 • Beschikbaarheid

  Wij hebben een kantoor waar u op weekdagen terecht kan tussen 9 uur en 17 uur.

 • Dringende zaken

  Voor dringende zaken kan u ons 24/24 bereiken en dit 7 dagen op 7.

 • Kennis van zaken

  Wij hebben een full-time klusjesman in dienst die technische problemen zo voor u oplost.

 • Veiligheid

  Al onze panden beschikken over een vergunning van de stad Antwerpen.

 • Toezicht

  Wij zien erop toe dat het huisreglement wordt nageleefd.

TROEVEN VAN ANTWERPEN

In een grootstad zoals Antwerpen kan je op elk moment wat beleven. Dat maakt dat Antwerpen veel meer is dan een studentenstad. Daarom is het ook niet zo gek dat zij die hun studentenstatus ontgroeid zijn blijven plakken in deze bruisende stad. Antwerpen is Vlaanderens poort naar de wereld. Dat zie je aan de enorme diversiteit, de creativiteit en het zelfbewustzijn van zijn inwoners. Het is net datgene dat Antwerpen als studentenstad wil uitdragen naar al haar studenten. Antwerpen biedt eindeloos veel mogelijkheden om de stad ten volle te beleven terwijl het beste van de student naar boven gehaald wordt. De stad kleeft op je, ze vormt je als student, en als persoon. 

 • Daarnaast kennen we Antwerpen ook als havenstad, shoppingstad, modestad, diamantstad … én pas daarna als studentenstad? Wist je dat er Antwerpen meer dan 44 000 studenten studeren in Antwerpen? In Antwerpen voert men geen beleid waarbij ze studenten benaderen als tijdelijke bezoekers. Ook studenten fungeren in de stad als volwaardige burgers. Zo hebben de Antwerpse studenten een stem in het stedelijk beleid en kunnen zij advies geven via het Antwerpse studentenoverleg. Op die manier bouwen de stad en haar studenten samen aan een wervelende studentenstad. Of zit je met een prangende studentenvraag? Spring dan gerust eens binnen bij GATE15, een gedreven team geeft gegarandeerd de juiste informatie en leuke tips.  

 • Veel meer dan een studentenstad

  Antwerpen is Vlaanderens poort naar de wereld. Dat zie je aan de enorme diversiteit, het zelfbewustzijn en de creativiteit van zijn inwoners. Antwerpen als studentenstad wil precies die kwaliteiten uitdragen naar de studenten. Ze gaat voor een beleid dat alle studenten toelaat om Antwerpen op zijn best te beleven en dat tegelijk het beste in de studenten naar boven haalt. Antwerpen is als studentenstad op je lijf geschreven: het is een stad die op je 'plakt', waar je indrukken en ervaringen opdoet die je mee vormen, als student en als mens.

 • Uniek en democratisch studentenbeleid

  Velen kennen Antwerpen als modestad, havenstad, shoppingstad, ... maar misschien niet helemaal als studentenstad? Met meer dan 36.000 studenten studeren hier nochtans meer jonge mensen dan in Leuven. Alleen valt dat minder op: en dat is goed. De stad voert namelijk een ander beleid. Het zou een gemiste kans zijn studenten enkel te benaderen als tijdelijke bezoekers. Net daarom participeren studenten in Antwerpen als volwaardige burgers: ze kunnen hun advies geven via het Antwerpse studentenoverleg en hebben een Huis van de Student dat hen verder kan helpen.

 • Link met de Antwerpse economie

  Antwerpen biedt heel wat internationale contacten. Ook de aanwezigheid van talrijke bedrijven en creatieve ondernemingen is een troef. In de haven alleen al zijn 1.400 bedrijven gevestigd. Antwerpen is vaak ook de poort richting arbeidsmarkt. Jongeren worden tijdens hun studies veelvuldig in contact gebracht met het bedrijfsleven.

 • Eindeloos en goedkoop vrijetijdsaanbod

  In Antwerpen wordt gewerkt aan kwaliteitsvolle koten, een leefbare studentenbuurt (ook voor de bewoners!) en aan degelijke en betaalbare fietsen... Nergens in Vlaanderen vind je voor studenten zo'n uitgebreid en goedkoop sport- en cultuuraanbod.


Bron: Studeren in Antwerpen, bijlage bij  Gazet van Antwerpen.